От днес е пуснато западното платно, двупосочно на бул. "Никола Петков" и започва ремонта на източното платно, което е затворено за движение. Забавянето на реконструкцията стана заради неблагоприятните условия и дъждовните дни. По западното платно остава да се довърши "бетонирането" около шахтите и полагането на пътна маркировка.

Да припомним, че това е Републикански път I-5 и за него полагат грижа от Агенция Пътна инфраструктура. Булеварда се асфалтира на два етапа и преди това от ВИК - Стара Загора направиха подмяна на водопроводните тръби. Първият етап завърши късно снощи, а от неделя 18-ти започна вторият етап. Той също ще бъде реконструиран с Немските машини, а старият асфалт е положен преди около 30 години. Технологията е с подгряване на долната част преди обработка на стария асфалт /процес рециклиране/ и неговото полагането, което би трябвало да доведе до по-дълъг период за износването му от стандартната технология виждана до сега.

От фирмата извършител се надяват на благоприятни условия, с които до седмица да завърша платното и да пуснат пътя. След това следва и полагане на асфалтово покритие и на двата моста - този на пазара и този до Етнографския комплекс. Умоляват се гражданите да не паркират на пътя по време на реконструкцията, като и предварително се извиняват за неудобството.