Състезанието ще се проведе на 11 октомври, а регистрацията за участие е до 7 октомври

Висок адреналин и оспорвана борба за призовите места очакват състезателите във Второто издание на "Тракийски царе - Thracian Run and Bike". След като миналата година надпреварата премина при огромен интерес, през 2020-а организаторите от "Тракийски царе", "Планинско бягане Казанлък " и Туристическо дружество "Орлово гнездо" в града предлагат подобрени трасета, нови дистанции и дисциплини. Стартът е на 11 октомври в 8.30 часа в парк „Тюлбето“. Финалът е на площадката до Казанлъшката тракийска гробница, където ще се състои и самото награждаване на победителите. И още една любопитна подробност - по време на състезанието ще могат да се виждат резултатите на състезателите в реално време, както и движението по трасето, благодарение използването на съвременна техника и компютърни технологии.

Предвидени са три дистанции за бегачите - 9 км /150D+/ за бързаците, 23 км /600D+/ за тези, които все пак обичат да усещат аромата на планината, и 42 км /1600D+/ с изкачването на вр. Саръяр 1485 м, наричан от местните хора малкия Еверест, с предизвикателно "изпомпване" от източна страна и удивителни гледки на спускане по билото на планината.

За първи път в спортното издание „Тракийски царе“ има състезание по колоездене. Участниците ще се надпреварват в две дистанции за колоездачите – 24 км /600D+/ за всички, които имат желание да се пробват, и 40 км /1300D+/ за търсачите на силни усещания.

За всички търсачи на силни усещания, които все още не са се регистрирали за участие в сайта на "Тракийски царе - Thracian Run and Bike". Крайният срок е 7 октомври. До момента регистрация са направили близо 150 състезатели. Особено оспорвана ще бъде борбата при мъжете, където личат имена на състезатели, печелили престижни и тежки бягания. Всеки успешно финиширал участник ще получи медал, а победителите в съответните дисциплини и класиралите се на първите места ще бъдат специално отличени.

Организаторите от "Тракийски царе", "Планинско бягане Казанлък " и Туристическо дружество "Орлово гнездо" предвиждат и участие на деца в неравностойно положение, за които ще бъде определен участък в парк „Тюлбето“. Идеята е тези деца да почувстват емоцията на едно спортно състезание и да бъдат част от събитието.