Над 800 кг. трайни пакетирани храни /олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др./ дариха казанлъчани за националната инициатива „Купи и сподели“. Инициативата бе част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за четвърта поредна година под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова и подкрепена в Казанлък от местния омбудсман Гинка Щерева и доброволци от Младежкия Общински съвет.Само за два дни на 20 и 21 април 2019 г., от 11.00 ч. до 14:00ч. в големите търговски вериги в Казанлък общественият посредник Гинка Щерева, 5 доброволци-координатори и 35 доброволци от Младежки общински съвет, ОУ "Кулата ", ПГЛПТ и ПГ "Иван Хаджиенов" събраха дарените продукти.

Те бяха разпределени в 154 пакета, които са предназначени за възрастни хора, самотно живеещи, болни и с ниски пенсии възрастни мъже и жени, които не са получавали помощи от Българския червен кръст.

Великденските пакети ще се разпределят от кметовете на населените места на територията на община Казанлък.
Пакетите с хранителни продукти вече са предоставени по селата Бузовград, Черганово, Долно Изворово, Енина, Горно Черковище, Горно Изворово, Хаджидимитрово, Кънчево, Овощник, Ръжена, Розово, Ясеново, градовете Крън и Шипка. Пакети са предоставени и на потребители от Домашен социален патронаж и в църквата „Света Троица“ в Казанлък.

Фирма, производител на замразени зеленчуци дари за кампанията 100 кг. храни на Домашен социален патронаж в град Казанлък.