Важен форум на ГЕРБ. Очакват се промени Национално събрание на партия ГЕРБ ще се проведе тази неделя, 7-ми юли.
На него предстои да бъдат гласувани оставките на Цветан Цветанов като зам.-председател на Изпълнителната комисия на партията и на Румяна Бъчварова, като член на Изпълнителната комисия.
Според предварителните информации от щаба на партията, най- вероятно няма да бъде избран нов наследник на мястото на Цветанов.
Заместник-. председателите на партията ще останат двама- кметовете на София и на Бургас- Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Очаква се и ново попълнение в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това ще е най- вероятно поелата поста на началник кабинет на министър –председателя Деница Желева. Тя зае мястото на Румяна бъчварова, която от средата на юни е посланик на България в Израел.

На форума се очакват и други промени по отношение на начина на взаимодействие между националните органи на партията и общинските и областни ръководства.
Според информациите, общинските и областните партийни ръководства занапред ще докладват на Изпълнителна комисия като колективен орган, а не на един човек.

Днешни публикации в пресата определят като силен ход по линия на демократизацията и идеята да се отдели партията не само от изпълнителната, но и от местната власт. Това означава, че кметове вече няма да са областни координатори на партията.

С интерес на неделния форум на ГЕРБ се очаква и партийните рокади и обновяване в някои структури, които са дали незадоволителни резултати на последните избори.