Във връзка с традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност”, както и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември, всеки ден в периода от 11 до 15 септември от 8:30 ч. до 17 ч. в РСПБЗН - Казанлък ще бъдат Дни на отворените врати за посещения от граждани. В този период ще се провеждат демонстрации за гражданите на пожарна техника и възможностите на РСПБЗН - Казанлък за действия при ликвидиране на различни по характер произшествия, както и популяризиране на доброволчеството, и разясняване на възможността за обучение на доброволци.
Също така служителите на казанлъшката пожарна са подготвили:
Представяне на част от пожарната техника и нейните тактико-технически свойства - от 9 до 17 ч. на 12.09.2023 г. в Казанлък, бул. "Розова долина" № 6 - пред сградата на Общинска администрация;
Демонстрация на действия при пътно-транспортно произшествие и действия при битови пожари - от 17 до 18 ч. на 13.09.2023 г. в гр. Казанлък, ул. "Старозагорска" № 22 - в двора на пожарната;
Провеждане на демонстративни опити на отбора по пожароприложен спорт на РДПБЗН - Стара Загора - от 10 до 12 ч. на 15.09.2023 г. отново на територията на РСПБЗН - Казанлък.
Бъдете наши гости и партньори в отбелязването на професионалния празник на огнеборците и спасителите в България – канят служителите на РСПБЗН.