Новоизбраният кмет на Павел баня Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на кметства от общината положиха клетва при официалното си встъпване в длъжност, съобщават от Областна администрация. За председател на ОбС е избрана Милена Паунова, а най-възрастният общински съветник е досегашният кмет Станимир Радевски.

Интересна ситуация се е заформила при избора на председател на Общинския съвет. От ДПС, чиято група в местния парламент наброява 9 души, предложиха за длъжността Милена Паунова от ПП ГЕРБ. От „БСП за България“ издигнаха кандидатурата на Атанас Пъдев, а от ПП ГЕРБ постъпи предложение за Кръстьо Захариев, който беше кандидатът на партията за кмет. Захариев си направи самоотвод и така за председателското място останаха да се състезават двама. След тайно гласуване с 10 гласа „за“ за председател на Общинския съвет бе избрана Милена Паунова.

Иса Бесоолу благодари на своите съграждани за доверието и обеща да бъде кмет на всички павелбанци, независимо от техния етнос, благосъстояние и политическа принадлежност.