В Музея на фотографията: Скицата за мечти на Милян Неделкович

На 23 ноември от 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложбата Sketch For Dreams на фотографа Милян Неделкович.

Милян Неделкович е роден през 1980 година. Завършва университета в Прищина и факултета по изкуства в Косовска Митровица. През 2020 г. става доцент по фотография в катедрата по приложни изкуства към Факултета по изкуствата на университета в Ниш, където работи от 2009 г. Член е на Асоциацията на артистите и дизайнерите на приложните изкуства в Сърбия (ULUPUDS) и на Фотоасоциацията в Сърбия (FSS) от 2006 г.

Има участие в над 100 проекта, свързани с фотографията, мултимедията, графичния дизайн, дизайн на книги, сред които с особено голямо значение е проектът за брандинг на Новак Джокович и Фондация „Новак Джокович“. Има организирани 20 самостоятелни изложби по фотография и дизайн в Сърбия и страни от Европейския съюз. Носител е на много престижни награди в сферата на фотографията и графичния дизайн. Взима участие в над 50 колективни изложби в много страни, като: Чехия, Франция, България, Словакия, Черна гора, Федерация Босна и Херцеговина и др.

Изложбата ще гостува в Казанлък до 13 декември 2023 г.