След като резачките и чуковете не свършиха работа, част от металните гаражи и контейнери вече се вдигат от стопаните им с кранове, видя окото на zakazanlak.bg.

Вече две седмици съвестните стопани на метални гаражи правят всичко възможно да освободят терена, върху който са ги поставили, заради предстоящите дейности по облагородяване и реконстуркция на част от квартал "Изток в Казанлък.

За реализацията на проекта е нужно да бъдат демонтирани и премахнати всички метални гаражи в района на блоковете 20,21,22,23,26.

От Общината в Казанлък са поставили специални табели с историята на всеки един метален гараж и срокове за демонтирането им. В края на миналата седмица имаше и такава среща на общинското ръководство с жители от засегнатите блокове.

С променлив успех към момента тече акцията по премахването на металните гаражи- с редовно платени наеми или нередовни.

До края на март всички те трябва да бъдат отстранени от терените, върху които се намират сега- основно зелени площи и общински терени.

Проектът за облагородяване на този участък от квартал "Изток" е на стойност 5,5 милиона лева, като отделно са осигурени средства за подмяна на водопровод, в размер на 500 хиляди лева.