Успяха ли българските превозвачи?

Отложиха за 1 април гласуването на пакета "Мобилност"

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че отлага за 1 април гласуването на промените в правилата за дейността на международните превозвачи. ЕП днес само ще обсъди предложените промени. Предвижда се гласуването на 1 април да бъде в Брюксел, съобщава Economy.bg, позовавайки се на БТА.

По думите на Таяни, заради множеството предложения за промени в текстовете се налага ново заседание на парламентарната комисия по транспорта. Той отбеляза, че са постъпили 1224 предложения за изменения на първоначалните текстове. Според него, при подобно количество текстове възможностите за допускане на грешки при гласуването са твърде големи. Парламентарните групи вече признаха, че разделението сред евродепутатите по промените в правилата е голямо.

Евродепутатите днес, 27 март, само ще обсъдят измененията относно командированите шофьори, борбата с незаконните практики в сектора на автомобилните товарни превози и изменения на правилата за времето за почивки на шофьорите.

По-рано днес превозвачи от България заявиха, че ще протестират в Брюксел. Според тях, в протестите се включват още засегнати от пакета "Мобилност" превозвачи от Румъния, Полша, Латвия и Словения.