Учителката от Основно училище "Мати Болгария" в Казанлък Тодорка Петрова Гюлева стана щастливата притежателка на оригинална китара от сигнатурната серия на фабрика " Кремона" Казанлък - КИАНО.

Китарата й бе връчена и подарена лично, с личен автограф от световно известния китарист и едно от лицата на ""Кремона" Луло Райнхард, който има и сериозна заслуга в разработката на китарата. Спечелената китара от Тодорка Гюлева носи името и на един от внуците на Луло.Близо 1 000 бяха участниците в специалната томбола, организирана от казанлъшката фабрика за струнни и щрайхови инструменти, които разчитаха на късмета си, за да спечелят оригиналната китара. Лично луло Рейнхард изтегли и името на късметлийката.

За сайта zakazanlak.bg Тодорка сподели, че е била убедена ,че късметът ще е на нейна страна. Педагожката стана притежателката на ценната китара от второто теглене на томболата, след като организаторите не успяха да се свържат с първия изтеглен късметлия.

Щастливката сподели, че не умее да свири на китара, но в дома й има двама китаристи и майстор на китари. След късмета си, тя даде и обещание от сцената на второто издание на Джаз фестивала в Казанлък, за третото му издание догодина да покаже уменията си на китара дори само с един етюд.Третата и последна фестивална джаз вечер в Казанлък бе закрита с невероятния концерт Латино суинг на Луло Рейнхард и Андре Кренгел квартет, които заедно с Константин Вийнстроер и Ули Кремер пристигнаха специално от Дюселдорф-Германия за участие в казанлъшкия фестивал. Близо 90 минути те взривяваха с музиката си публиката на казанлъшкия площад, извикала ги и два пъти на би, като показаха съвършенството и невероятната акустика на инструментите на казанлъшката фирма " Кремона".