Учебният звънец удари и за казанлъшките училища

641 първолаци в община Казанлък прекрачват училищния праг и чуват за първи път училищния звънец. Радост за тях са получените в клас подаръци, между които „Родолюбив буквар“ с лично послание от кмета на общината Галина Стоянова.

22 общински и 4 държавни училища отварят вратите си за първия учебен ден, в които се обучават над 7 000 ученика.

15 септември е един от най-вълнуващите дни за всички ученици, когато отново се събират под покрива на любимото училище.

Ден, в който училището отваря вратите си за тях, а преподавателите – сърцата си. Ден, изпълнен с емоции като никои други, с дъхави цветя, усмивки и споделени радости.
Този 15 септември е като другите. И не съвсем…

Над 2 400 учебни заведения в цялата страна посрещат близо 700 000 ученици присъствено, но при специални условия, свързани с противоепидемичните мерки, които се вземат навсякъде. Задължително осигурени сапун, топла вода и дезинфектанти. По определен ред ще се използват общите помещения и при задължително носене на маски в тях. В класните стаи те няма да бъдат задължителни. При симптоми на заболяване карантината ще обхваща само съответната паралелка.

При откриването на новата учебна година министърът на образованието Красимир Вълчев подчерта, че въпреки недоволството на някои родители, заради взетите превантивни мерки за предпазване от разпространение на коронавируса в страната ни, те са едни от най-либералните.

Екип на zakazanlak.bg и в."Трибуна Арсенал"