Туристи покоряват връх Шипка на 3 март

Туристическо дружество „Орлово гнездо“ организира поход до връх Шипка на 3 март. Походът е посветен на 141 години от Освобождението на България и Националния празник на страната.

В родолюбивата инициатива могат да се включат туристи и граждани с добра физическа и психическа подготовка за продължителни преходи в планински условия. От туристическото дружество препоръчват за времето на похода участниците в него да имат валидна планинска застраховка. От там предупреждават, че преминаването по туристическия маршрут е индивидуална отговорност на всеки. И още едно предупреждание към желаещите да се включат в похода – участниците трябва да бъде екипирани за средновисока планина, с подходящи обувки и облекло според сезона, да имат осигурена храна и напитки за деня, както и лични медицински средства.

Желаещите да покорят Шипка навръх 3 март трябва да са в 8.00 часа на спирката на парк „Розариум“, откъдето се тръгва с автобус N 6 за град Шипка или с лични автомобили. В 8:45 ч. е сборният пункт на паркинга пред храм паметник „Рождество Христово“ в град Шипка. От 9.00 часа започва същинският поход към върха. Участниците ще бъдат водени от планниски водач.