Трима от общо 6-тимата пострадали при инцидента тази сутрин в завод 3 на "Арсенал" остават в болнични заведения към момента.

В болница в Стара Загора остава 23 годишният Димитър Дългъчев, който е с гръдна травма и е най- тежко пострадал. На другите двама в казанлъшката болница е направена операция, те остават там за лечение. Останалите двама са освободени за домашно лечение след преглед и обработване на раните.

Предстои от болница да си тръгне и трети от пострадалите в цеха.

За нито един от оставащите в болниците няма опасност за живота.

При инцидента в Завод 3 тази сутрин, около 9 часа, пострадаха шестима мъже, на възраст от 23 до 60 години.Заради случилото се Окръжната прокуратура в Стара Загора, започна разследване по чл. 134 от Наказателния Кодекс за трудова злополука с причинени средни телесни повреди, на повече от едно лице, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

От Апелативната прокуратура в Пловдив уточняват, че се извършва разследване за престъпление по чл. 134 ал. 3 във вр. ал.1 т.1 от Наказателния кодекс, по повод инцидента тази сутрин, минути преди 9 часа.


До момента е установено, че в резултат на запалване на барутна маса, е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. То не се е разпространило извън помещението или в други цехове.