„Трибуна Арсенал“: Вдигат заплатите в „Арсенал“ с допълнителен стимул

Новият, 162-ри брой на вестник „Трибуна Арсенал“, както винаги, носи добри новини за работещите в най-голямото машиностроително предприятие в България.


От началото на месец юли започна работа напълно обновеният стол в Завод 4, който предлага здравословна храна и модерно обслужване. Още два стола за работещите в Мъглижкия завод предстои да бъдат открити, каза изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев, а инвестициите в производствената база са без аналог от създаването на площадката през 1968 година досега.


От 1 юли трудовите възнаграждения на арсеналските работници и служители ще бъдат увеличени. Това ще стане с въвеждането на допълнителен финансов стимул, наречен „Присъствие и трудова дисциплина“. Стимулът ще се дава всеки месец. Подробностите за новото увеличение на заплатите в „Арсенал“ обяснява Янко Костадинов, директор „Финанси и икономика“ на дружеството. Освен това, става ясно, че фирмата провежда огромна социална политика. Размерът на средствата за социални дейности за работещите в дружеството всяка година стига 15 милиона лева.


От страниците на новия брой ще научите и за първите арсеналски студенти по първата Студентска програма на фирмата – нещо наистина уникално по рода си като организация на обучението. Приетите студенти ще следват висшето си образование по две инженерни специалности към Техническия университет в Пловдив, като лекциите и упражненията ще бъдат изцяло на територията на „Арсенал“. При това амбициозните млади хора ще учат, без да прекъсват трудовия си процес, т.е. те ще получават и заплата.


За работата на общинските съветници от групата „Експерти за Казанлък“, за тяхната подкрепа за модернизирането на обществения транспорт в града и за издаването на сп. „Кула“, разказва страница 3. Експертите дават своя сериозен дан и за обновлението на един красив духовен дом - храм „Св. Пророк Илия“.


70 години навършва Танцов ансамбъл „Арсенал“, който изнесе три безплатни концерта за казанлъчани по случай годишнината си. Гала концертът, изпълнен с много изненади за публиката, предстои през октомври.


Цариците на Казанлък от 1968 до 2018 година ще „оживеят“ в специален албум, който подготвя Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства. Търсят се царици, техни подгласнички, близки, приятели, които да предоставят снимки от събитията през всичките тези 50 години.


Ветеранът Богдан Белковски, новите правила на ВСК „Арсенал“, как да се предпазим от вредни насекоми и още много интересни теми, някои от които с напълно практична насоченост, а други – водещи ни в света на науката и на голямото изкуство, ви очакват, разгръщайки 162-то издание на „Трибуна Арсенал“.


Новият брой на „Трибуна Арсенал“ може да се прочете и тук:


http://www.zakazanlak.bg/archive/162.pdf