Списания за деца и възрастни издаде Старозагорска митрополия

Близо 50 страници интересни четива за деца и юноши събра екипът на списание „Божествени искрици”, което се издава от Старозагорска митрополия. В неговия 53-и брой е поместена приказката за бедния рибар,обяснява се осмата Божа заповед „Не кради”, следват рубриките „Евангелски разкази“, „Небесна стълбица“, „Кръстословица“, „Познаваме ли светците?“, „Знаете ли, че...“, „Пътешествие по светите места“, „Наш гост е...“ и „Чудотворните икони на Божията майка“.

От печат излезе и шестият брой на възроденото списание за възрастни „Нашата вяра“. То е издавано по времето на Старозагорския митрополит Панкратий, а идеята за възобновяването му идва след големия интерес към изданието за деца и юноши „Божествени искрици“. На страниците му читателите имат възможността да се запознаят с дейността в епархията, да прочетат интересни проповеди, да се докоснат до ерудирани богослови, а също и да зададат въпроси, които ги вълнуват и на които настойчиво търсят отговори. Акцент в новия брой е Христовото Възсресение.

Списанието се разпространява безплатно. Екипът на „Нашата вяра“ отправя покана към енориите в Старозагорска епархия, а и в цялата страна да гостуват на страниците на изданието. Те очакват разкази, материали, а също и идеи за такива на редакционната си поща: nashata_viara@abv.bg.