Поради лоша прогноза за времето утре, 21 август, поредният филм от афиша на пилотното издание на "София филм Фест" - "Солта на земята" ще се излъчи в Камерната зала на ДК "Арсенал", а не както бе обявено предварително - в Шипковата къща. Цената на билета си остава същата - 6 лева, с включена бионапитка.

Документалният филм е посветен на фотографа Себастиао Салгадо. Той е дело на Жулиано Рибейро Салгадо и Вим Вендерс. Представен е в Кан, където успява да спечели специалната награда на журито в секцията „Особен поглед”.

Документалният портрет на Себастиао Салгадо е направен през дългогодишната му кариера като фотожурналист. Той обикаля континентите през последните 40 години, следвайки непрестанно променящото се човечество. Фотографът става свидетел на някои от най-важните събития от близката ни история: международни конфликти, глад и изселване. Животът и работата на Салгадо са представени от сина му Жулиано, който го придружава при последните му пътувания, и от Вим Вендерс, който също е фотограф.