Снимки и колажи разказват за екофестивала в Казанлък

Изложба „10 години екофестивал” подрежда във витрината на Културноинформационния център в Казанлък на ул. Искра 4 Сдружението с нестопанска цел „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. Вернисажът е на 5 август от 10.00 часа на открито.

Изложбата представлява разкази, изразени чрез снимки и колажи, от различни събития, сътворени от сдружението и доброволците от различни страни през тези години на екофестивала в Казанлък.

Част от тези събития са работни ателиета за деца; йога, зумба с Гери и танци; почиствания на замърсени терени; концерт на група „Обратен ефект”; плавателен сал от пластмасови бутилки, изработен от доброволците Раминта от Литва и Егелс от Латвия - Рамина Крисчунейте, заедно с Меган Лунеберг от САЩ са създатели на фестивала; концерти на групите „Оратница”, D.VINE, Sevi; направа на ре-мозайка на стената на язовир „Копринка”; еколагер и конна езда с Thracian spirit по време на фестивала; дейностите по време на 10-то издание на фестивал; огнено шоу с фондация „Жар-театър-изкуство-култура" и много други.

Изложбата ще остане почти до края на месец август във витрините на Инфоцентъра на града. В екофестивала през 10-те години са участвали около 100 международни доброволци, пристигнали в града ни.

Събитието е с подкрепата на Община Казанлък и е част от екофестивал 2020 г. на "МЦР-Взаимопомощ".

В изложбата са включени снимки на казанлъчани и чуждестранни доброволци.