На проведената Световна купа по художествена гимнастика от 26 до 28 март в зала Арена Армеец в София българският химн звуча цели шест пъти.
Надпреварата се проведе за първи път от 2019 г. заради безпрецедентните мерки, наложени в целия свят, свързани с пандемията.
Световната купа в София премина без публика и при строги противоепидемични мерки.
Въпреки наложения застой на състезанията, българските гимнастички още веднъж доказаха, че са сила в световната художествена гимнастика, с която всички федерации трябва да се съобразяват.
Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя и златните медали в двете съчетания – с пет топки и два обръча и четири бухалки. При това първото им съчетание с пет топки бе оценено с 44,150 точки, каквито досега в гимнастиката не са присъждани и се считат за световен рекорд. Новият Правилник в художествената гимнастика оставя отворена оценката за трудност и това ще позволи за в бъдеще да се вдигат такива високи оценки.
Боряна Калейн остана втора в многобоя с минимална разлика от победителката Линой Ашрам от Израел. Затова пък извоюва три златни медала в надпреварата на отделните уреди – на обръч, лента и бухалки и остана трета в съчетанието с топка.

Катрин Тасева добави един бронзов медал на бухалки след завоюваното пето място в многобоя.
Всички златни момичета са на мнение, че има още какво да се желае в усъвършенстване на съчетанията, техниката и трудността и се подготвят за предстоящите Световни купи, Европейското първенство през юни във Варна и Олимпийските игри в Япония.