Изложба – подарък за жителите на Казанлък подрежда тази събота в парк „РозариумИван Бучакчиев от град Крън. Младият мъж е любител фотограф-художник, който снима и принтира на канава творбите си, превръщайки ги в големи цветни картини.
Първата си самостоятелна изложба на открито, Иван е озаглавил „Чиста природа“. Престрашава се и решава да я подари на казанлъчани, след големия успех на общинската изложба „Благословената долина“, радвала жителите и гостите на Казанлък 2 месеца, в рамките на тазгодишния Празник на розата. В нея младият фотограф -художник участва със своя снимка на язовир „Копринка“ отвисоко.
Иван сподели, че в експозицията си на открито ще покаже снимки на цветя, пейзажи от Долината и макроснимки. Страстта му към снимането и рисуването е хоби за крънчанина, който въпреки малкия си опит има десетки закупени фотоси и картини за частни колекции, фирмени сбирки и заведения. Самородният талант е възпитаник на доайена на фотографската и художествена гилдия в Старозагорско Кольо Пейчев.
Картините на Иван Бучакчиев ще са част от интериора на поредния концерт на открито от цикъла „Летни звуци в парка", които цяло лято организира Общината в Казанлък.
Всяка събота в два от емблематичните паркове на Казанлък – „Тюлбето“ и „Розариум“ се провеждат безплатни за гражданите концерти на открито.
Тази събота концертната сцена е в парк "Розариум", където от 19 часа ще се изявяват самодейци и таланти от читалищата в Овощник и Черганово.