С подкрепата на РАЦ-Казанлък: Фолклорът по света в снимки

На 21 септември (сряда) 2022 г. от 17,30 часа в Общинска библиотека „Искра“, съвместно с Регионален академичен център - Казанлък с координатор инж. Владимир Чучумишев, ръководите-направление "Образование и квалификация" в "Арсенал" АД, се открива документалната изложба:„Фолклорът – споделено познание. Минало, настояще, бъдеще”.

На 36 постера са показани фотографии на Георги Нуцов. Във фокуса на обектива му са певци, танцьори и музиканти от България, Грузия, прибалтийските републики, Полша,Южна Корея, Хърватия,Индонезия, Монголия, Китай. На тези фотоси са представени многообразието и красотата на различните държави – участнички, както и носии от различни етнографски области на България.

Посетителите на изложбата ще имат възможност да се докоснат до нежната магия, но и огнената страст на най-неподправеното изкуство, родено от човешкия гений и да се срещнат „очи в очи” с наследници на древни култури и носители на националните си фолклорни традиции! Изложбата илюстрира многообразието на българския и световен фолклор, чиято съзидателна сила е в споделеното познание между различните поколения и отделните етноси.

Интересната експозиция ще бъде достъпна за посещения от гражданите и гостите на града до 25.10.2022 година. Входът е свободен.