С националния химн „Мила, Родино” и с химна на Българската армия „Велик е нашият войник” – марш на легендарния 23-и пехотен Шипченски полк, Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва откриха в Казанлък своя Клуб на запасното войнство. Организацията носи името "Шипка".

„16 май е празник на нашата организация, защото имаме свой клуб – подчерта настоящият председател на структурата на СОСЗР в града на розите майорът от запаса Евгени Пейчев. – Благодарение на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, на съдействието на Иво Антонов от Министерството на отбраната и на ген. Златан Стойков ние можем да се поздравим с новата придобивка”.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Теодор, лентата бе прерязана от председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, от секретаря на Община Казанлък Иванка Иванова, командира на 61 Стрямска механизирана бригада бриг. ген. Пламен Йорданов и председателя на Общинската организация на СОСЗР Евгени Пейчев.

По време на тържествената церемония бяха връчени благодарствени адреси на казанлъчани със заслуги към Съюза. Сред тях са Атанас Бозов, председател на КНСБ в „Арсенал” АД, екскметът Стефан Дамянов, който е Почетен член на организацията, на бриг. ген. Пламен Йорданов, на бивши военни, на директорите на НПМ „Шипка-Бузлуджа” Чавдар Ангелов и на ИМ „Искра” Момчил Маринов, на Военния клуб, на хора, подкрепящи структурата в Казанлък. Председателят на Областния съвет на СОСЗР-Стара Загора о.з. полк. Стефан Пенев връчи членските карти на новоприети членове.

300 души наброява в момента Общинската организация на СОСЗР в града на розите. Неин председател от две години е о.з. майор Евгени Пейчев. В Казанлък структурата е създадена през 1992 година.