С дъх на люляк през октомври

„Люлякови взори” идват в Казанлък, благодарение на нежната и поетична душа на Стойна Димова и на Литературно-художествен музей „Чудомир”. Вечер, изпълнена с дъх на люляк, обич и романтика, през октомври очаква ценителите на изящната словесност в Казанлък на 3 октомври от 17.30 часа в залата на музея на Димитър Чорбаджийски-Чудомир. „Люлякови взори” е последната поетична книга на Стойна Димова.

Авторката е родена през 1940 г. в село Радецки, Сливенско. Медик по образование, но поет в своята най-дълбока същност. Всяко свое съприкосновение със заобикалящия я свят тя превръща в поезия, изпята на един дъх.

Стойна Димова създава стотици стихотворения – изстрадани и дълбоко съкровени изповеди, обединени в поетичните книги „Закъсняла”, „SOS”, „Балада за Радецки”, „Събирай и сеячи, и жетвари” – духовна поезия, „Нека само да се съмне”, „Откраднати изгреви” и художествено-документалната книга за историята на своя род – „По пътеките на паметта”.

Пише още сценарии и есета, участва и печели награди от национални литературни конкурси на светска и религиозна тематика.