Рязко покачване на регистрираните заразените с COVID-19 отчитат от РЗИ – Стара Загора, в областта, като регионът вече е в тъмночервената зона. За изминалото денонощие положителните случаи са 621, а заболеваемостта вече е над 1000 на 100 000 души. Директорът на „Надзор на заразните болести“ в инспекцията д-р Таня Перчемлиева заяви пред Радио Стара Загора, че предстои да бъдат обсъдени мерки на предстоящия областен щаб.

Още има свободни легла в ковид-отделенията в лечебните заведения в областта, като заетостта е на 85%. През последните дни се увеличава натовареността в интензивните сектори. При необходимост всяка една от болниците има готовност да разкрие допълнителни легла.

Изключително утежнена е обстановката в учебните заведения, като на ден се карантинират между 10-12 паралелки на територията на областта. На този фон остава нисък интересът към имунизацията в Старозагорско. Хората със завършен ваксинационен курс са 69 945, а поставените бустерни дози са 20 171.

Липса на интерес има и при ваксинацията на децата от 5 до 11 години, като до момента в цялата област са ваксинирани едва 8 - 10 деца, информират от инспекцията.