Родината е......някоя бяла страна от Западна Европа Ако можеха да си избират родина, то 56% от участвалите в последната онлайн анкета на сайта zakazanlak.bg граждани, биха си избрали за такава „някоя бяла държава от Западна Европа“.
Това показват обобщените данни след финала на августовското допитване на сайта.

За други 17% въпросът с родината не стои- България и само България. 10% са тези, за които родината е усещане, а не място.
Толкова е и процентът на тези, които на въпроса отговарят с риторичен въпрос, че не може „ място, за което имаш усещането само за територия, да наричаш родина“.

Този процент, прибавен към процента на онези, които биха избрали „някоя бяла държава от Западна Европа“, на практика показва, че близо 70% от участвалите, нямат усещането и не чувстват, че България е родината им.
Има незначителен процент от 4% от участвалите, които са категорични, че те са си избрали родина и се чувстват комфортно в България, но не и със сънародниците си.

Допитването затвърждава многобройните изводи на различни допитвания и проучвания у нас, които показват силни емигрантски нагласи и масово недоволство от ситуацията в България.

Септемврийското ни допитване е свързано с началото на новата учебна година.
Питаме ви: Защо на децата не им е интересно в училище?

Може да отговорите тук: http://www.zakazanlak.bg/