Рени и Елена грабнаха медали в национално надпяване

Три медала спечелиха певиците Рени Петрова и Елена Николаева от школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра-2000“ в Националния конкурс за изпълнение на песен с фолклорен характер „От извора“, който се проведе в Стара Загора.

Четири момичета на музикалния педагог Мариана Мъгева се представиха в националното надпяване при силна конкуренция. Рени Петрова грабна сребърен медал и 2-ро място за изпълнението си на популярната песен „Назад, моме Калино“ и „Не ме търси“, а Елена Николаева взе бронзов медал за „Притури се планината“ и песен на Адел. Дуетът на Рени и Елена направи много успешен дебют на национална сцена и спечели 2-ро място и сребърен медал. Талантливите певици могат да се похвалят и с първият си видеоклип, който е кавър на песента „Българка“.

За казанлъшката школа „Орфей“ 2019 година е изключително успешна с многобройните национални и международни награди, концертни изяви и участието на Елена Николаева в телевизионния формат „Нова звезда“. В края на годината възпитаниците на школата ще изнесат поредица от Коледни концерти.