Пъстра програма за Деня на детето в Казанлък За 1 юни, Международния ден на детето, Община Казанлък, съвместно с МКБППМН, организира за всички малчугани детски празник с много игри и забавления. Събитието ще се състои на 1 юни от 10 до 11,30 часа в парк „Розариум“. За веселото настроение на децата ще се погрижат аниматори от парти агенция „Слон – Балон“, подготвили весели и забавни игри. Предвидена е весела тематична украса с балони, музика, подаръци и добро настроение.
Паралелно с това – от 11 ч., също в парк „Розариум“ ще започне създаването на най-дългата рисунка на Казанлък – цели 120 метра, под мотото "Да рисуваме заедно Казанлък" – проект на галерия „Ателието“ и Община Казанлък, посветен на 120-годишнината на Празника на розата. В инициативата могат да се включат всички малки и големи художници и гости на града, като оставят своя щрих върху платното и така всички да рисуваме заедно. 120-метровата рисунка ще бъде показана пред гражданите и гостите на града на празничното шествие на 4 юни.
В 19 ч. в Дома на културата „Арсенал“ ще се проведе традиционното детско шоу „Принцеси на розата“, в което ще вземат участие 24 момичета от подготвителните групи на всички детски градини в община Казанлък. В спектакъла ще се включат танцьорите от клуб по спортни танци „Киара-Н“, с ръководители Николай Тенев и Антония Грозева, както и балетна школа „Па Де Кре“, с ръководител Кремена Костова, възпитаници на театрална студия към Народно читалище „Искра-1860“, с ръководител Мая Стоянова. Входът е свободен! Заповядайте да се насладим заедно на малките принцеси!