Първият полумаратон "Тракийски Царе " – Thracian Run, ще се проведе на 1 септември 2019 година в Казанлък. Спортното състезание е част от богата програма на 14-те Празници в Долината на тракийските царе и привлича любители на бягането. Организатор е Туристическо дружество „Орлово гнездо”, като идеята е да се популяризират спорта, физическата активност и красотата на Казанлък и Розовата долина.

За да се включат в полумаратона "Тракийски царе " – Thracian Run, желаещите трябва да изберат една от двете състезателни дистанции - бягане 7.50 км или бягане 21 км и да се регистрирате в сайта на събитието.

Регистрацията се счита за завършена след направено плащане на съответната състезателна такса. За лица под 18 години с подписана дeкларация от родител.

Стартът и финала на полумаратона и късата дистанция е площадката над стълбите в началото на парк "Тюлбето", до Тракийската гробница. Настилката по трасето е смесена от черен полски път, горски пътеки и асфалт.

За повече информация на сайта на събитието: https://thracianrun8.wixsite.com/trun?fbclid=IwAR1oy9Y6WOoqD3fdnt7l3Kmfu_3CZWTJ9sUICm4LEAApTxCrstTU28lkhas