Прокуратурата в Казанлък предаде на съда 52 души

През месец януари 2020 г. прокурорите от Районна прокуратура-Казанлък са решили по същество и са внесли за разглеждане в Районен съд-Казанлък 47 прокурорски акта срещу 52 лица. За същото време прокуратурата в града на розите е ръководила разследването по 97 новообразувани досъдебни производства, от тях 22 бързи производства.

9 от внесените в съда дела са с прокурорски акт срещу 10 лица за причинени телесни повреди; за закана с убийство, за съвкупление с лице от женски пол, ненавършило 14 години и за изнасилване. Заведени са дела срещу 7 лица за престъпления против брака и семейството - неплащане на издръжка; незаконно съжителство с малолетно или непълнолетно лице, 6 дела срещу 8 лица за кражба; грабеж; измама, 3 дела срещу 4 лица за престъпления за държане или продажба на акцизни стоки без бандерол; незаконен добив на дървен материал и други.

19 души са предадени на съда за общоопасни престъпления, сред които палеж по непредпазливост; пътнотранспортни произшествия; управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол или наркотични вещества; за държане на високорискови наркотични вещества и други подобни.

Общо осъдени с влезли в сила присъди за месец януари 2020 г. са 43 лица, информира Пресцентърът на Апелативна прокуратура – Пловдив.