Продължават телефонните измами на възрастни хора, крадци посягат на пчелни кошери
88-годишен мъж от с. Борилово и 82-годишна жена от с. Пъстрово са били измамени съответно с 6000 и 6500 лева за „покупка на климатици”. След проведените оперативно-издирвателни действия от страна на полицейските служители е установен измамникът – З.Д. на 48 години от Стара Загора, който е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.
Навръх 8-и март 81-годишна жена от Раднево пък е предала пред дома си 3000 лева на неизвестно лице, тъй като малко преди това на домашния й телефон е получила обаждане, че трябва да освободи колет от митницата. По случая е образувано досъдебно производство.


На 8 март в 10,00 ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба на 38 пчелни кошера от пчелин, намиращ се в местността „Ралчев дол”, в землището на с. Паничерево, община Гурково. Установено, че за времето от 22.00 ч. на 7 март до 9.00 ч. на 8 март неизвестен извършител е взломил катинара на метална врата, влязъл в пчелина и е откраднал кошерите. Образувано е досъдебно производство.