Продължава победният ход на 7-годишната Калина

Отлично представяне на възпитаниците на Шах куб „Казанлък 21”

Продължава победният ход на шахматните дъски на 7-годишната Калина Шипкова от ШК "Казанлък 21". В традиционния турнир за Купа ,,Свобода" в Раднево Калина Шипкова доказа, че е най-добрата на този турнир при момичета до 8 години и заслужено се окичи със златния медал. Казанлъшкото момиче убедително изпревари своите съпернички. Турнирът за Купа ,,Свобода" се проведе на 16 март и в него взеха участие над 120 деца от цялата страна. След по-малко от 24 часа след състезанието Калина отново бе на тренировки, съобщи за zakazanlak.bg нейният треньор и ръководител на казанлъшкия клуб Петранка Драганова.

Отлично представяне в турнира направиха дебютантите Божидар Симеонов и Мирела Колева, в групата на 10-годишните състезатели. Симеон Дичев отново се показа на висотата си, като въпреки лошия старт, събра сили и до края на състезанието не даде шанс на нито един от съперниците си. В неговата група от 1-во до 7-о място състезателите бяха с по 5 точки, но компютърът отреди 5-о място за Симеон.

Емил Христов и Константин Смилов спечелиха по 4 точки, Георги Щерев -3 точки, а Атанас Тодоров -2 точки. За повечето състезатели на клуба това е първият турнир за тази година. Предстоят други, на които могат да покажат повече от своите възможности.

„Радвам се много на успеха на Калина. Виждам я, как израства с всяка изиграна партия, как се бори да се докаже, как воюва за победа – сподели FIDE майсторът Петранка Драганова. - Това е и моята основна цел - всяко дете, което идва в клуба, чрез шаха да гради характер, да преодолява слабостите си и да върви напред. Радвам се много и на успешното представяне на дебютантите Мирела и Божидар, които могат и съм убедена, че скоро ще разгърнат още по-успешно своите възможности.”

В Шахклуб ,,Казанлък 21" тренират деца и ученици на възраст от 5 до 16 години. Въпреки трудния спорт и индивидуалното доказване на всеки, тук цари приятелство, подкрепа и взаимно уважение, коментира още легендата на казанлъшкия шах Петранка Драганова, която се е посветила на малките таланти.