"Пресичайки столетията" остава в Казанлък

Изложбата "Пресичайки столетията" на доц. д-р Динамир Предов се открива в Музея на фотографията на 17 декември от 17.30 часа. Авторът на експозицията, артистът на Международната асоциация за артистична фотография със седалище в Париж, AFIAP, обяви, че дарява на града една от най-значимите си колекции.

Всъщност, интересната фотографска сбирка ще остане завинаги тук. Авторът доц. Динамир Предов вече обяви в аванс, че дарява „Пресичайки столетията“ на казанлъшкия Музей на фотографията.
За специалистите и познавачите името на доц.д-р Динамир Предов е повече от познато. Неговият принос към българската фотография е безспорен. Още през 1984 г. той получава званието „фотограф-художник“, от 2006 г. е АFIAP. Автор е на 25 самостоятелни изложби и има над 100 участия в международни салони, от които е получил множество отличия. Академичната дейност на доц. Предов бележи създаването на собствена програма по фотография още през 1995 г. в Нов Български университет. Там той води специализирани курсове в различни дисциплини – рекламна, студийна, портретна, приложна, актова фотография. Преподава на студентите и работа с Фотошоп и други дизайнерски програми. Автор е на учебниците „Увод в художествената фотография“ и „Портретна фотография“.

Доц. д-р Предов е творчески ръководител на проектите към Централен фонд за стратегическо развитие на НБУ „Геометрия на голото тяло“ 2016/2017г. и „Поезия на голото тяло“ 2018/2019г.
През март тази година под негово ръководство се реализира мащабния творчески проект „Ретроспективна изложба на програма ФОТОГРАФИЯ“, експонирана на три етажа в НБУ.

В своята практика доц. Предов има дългогодишен опит в рекламната и художествена фотография, снимал е за редица известни фирми, печатни издания и модни агенции. Логично, неговите научни интереси също следват посоката на журналистиката, PR –а и изкуствознанието.

Той е и сред учредителите на Асоциацията на рекламните фотографи в България, един от основателите на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“, удостоила го през 2014 г. със званието „Фотограф на годината“.