Премиера по Бодлер, в Художествената галерия

„Изкуственият рай” е поредното ново заглавие в афиша на Общински театър „Любомир Кабакчиев” в Казанлък, който започна силно този сезон с премиерата на "Нощта преди Албена".

Спектакълът "Изкуственият рай" ще бъде представен на публиката на 3 октомври от 19.00 часа в Художествена галерия – Казанлък. Той е по емблематичната за ХIХ век книга на френския поет Шарл Бодлер „Цветя на злото”, която го превръща в първия представител на ранния европейски модернизъм и в предшественик на символизма. С „Цветя на злото“ той категорично заявява стремежа си да твори поезия от нов тип, да изгражда художествени образи, които никога дотогава не са били предавани с литературни средства. Поетът изразява своята увереност, че неговата мрачна книга не може да бъде проумяна от читател, който наивно вярва в доброто. Тя се превръща в живо свидетелство за това колко слаб и безпомощен е човекът, когато в него забушува вихърът на страстите, на плътските желания и колко е тъжно съществуването, щом угасне поривът към идеала.

Постановката е на Ивелина Павлова, хореография - Светлин Ивелинов, музика – Милен Апостолов. Участват Сава Драгнев, Петър Петров, Ивелина Павлова, Ая Тодорова.

Входът е свободен.