Позиция на синдикалните ръководства на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в „Арсенал“ АД

Двете синдикални организации са най-големите в България

По повод крайните предизборни изказвания на кандидата за народен представител Георги Кадиев, в които той намесва и синдикатите в „Арсенал“ АД, държим да му кажем следното:

Г-н Кадиев, когато Вие самият успеете да осигурите работа и заплати на хиляди хора, както и синдикално да защитите техните права, едва тогава ще имате морално право да правите изказвания – и то обосновани, а не предизборни и популистки.

Не смесвайте политическата си работа и политическите си мераци с нашата синдикална работа.
Огромната част от арсеналци са синдикални членове – на КНСБ и КТ „Подкрепа“. Защита на своите трудови права те търсят от нас, а не от политици като Вас, които дават мило и драго, за да попаднат в парламента. Вие не сте месията за нашите хиляди членове. Къде бяхте досега? Защо се появихте и се обръщате към арсеналци, точно когато се целите във властта?

Говорете каквото си искате в името на тази своя цел, но не намесвайте фирмените синдикати и „Арсенал“! Най-малкото, защото нямате никаква представа за живота в това предприятие, за трудностите и усилията, през които то преминава, за да се задържи на върха и за да поддържа международния си авторитет.
От вас, политиците, ние искаме да бъдете информирани за фирмите като „Арсенал“, които са гръбнакът на българското машиностроене и военната ни промишленост. И когато влезете в парламента, да не бъдете безучастни, а да им помагате, защото чрез тях ще помогнете и на по-малките български фирми.
Ние, от двата синдиката в „Арсенал“, няма да Ви позволим да манипулирате нашите членове. Те по-добре от Вас знаят истината за „Арсенал“! И, както винаги досега, са готови да я отстояват. И като кандидат, и евентуално – като депутат, никога не забравяйте това!

Атанас Бозов, Председател на СК на КНСБ
инж. Любомир Лалев, Председател на ФСО на КТ „Подкрепа“