От 15 до 17 юни РС „Противопожарна безопасност и защита на населението“ в Казанлък ще е домакин на III турнир по пожароприложен спорт за купа „Севтополис“. Огнеборците ще се съревновават в четири дисциплини, а емоцията гарантирана! Входът за граждани и любители на спорта е свободен. Състезанието ще се проведе на територията на Районната служба в Казанлък и на стадион „Севтополис”.
Програмата започва с техническа конференция и проверка на съоръженията на 15 юни, а откриването на турнира е на градския стадион от 17,15 часа.
Първата дисциплина е „Изкачване с щурмова стълба” и надпреварата за купата на директора на РДПБЗН – Стара Загора в РСПБЗН – Казанлък, която ще протече от 17,30 да 20 часа.
Всички останали състезания са на градския стадион.
На следващият ден (16 юни, четвъртък) са надпреварите „100-метрова пътека с препятствия” и „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия”, които ще се проведат съответно от 9,30 до 12 и от 17 до 19 часа.
В последния ден на турнира е състезанието „Бойно разгръщане от мотопомпа”, което започва от 9 часа, а награждаването е от 11,30 часа.