Посрещнахме декември с минус 5.2 градуса

Снежна Коледа прогнозират синоптиците

Минус 5.2 градуса е най-ниската температура, измерена тази нощ от дежурните в Хидро-метеорологичната станция в Казанлък. С нея посрещнахме последния месец от 2021 година. Постепенно през деня температурата бележи повишение, но към този час остава отрицателна. С усещане за още по-студено време е изминал 30 ноември, заради силния вятър през целия ден, който е бил със средна скорост 21.6 км/час. Тъй като няма възможност в синоптичната станция да се измерват пориви на вятъра, теоретично при такава средна скорост те могат да достигнат и до 40-50 км/ час.

Със студено и ветровито време започва месец декември 2021 година. До 15-и слънцето ще залязва в 16.45 часа.За региона на Казанлък средният брой снежни дни се очаква да бъде 4-5 дни, което не е никак много. Температурите ще се движат в широкия диапазон от минус 12 градуса минимална до плюс 17 градуса максимална.

В края на първото десетдневие се очаква повишение на температурите и валежи, предимно от дъжд. През третото десетдневие на месец декември прогнозите са за понижение на температурите и валежи, като около датите 22, 25 и 30 декември е напълно вероятно те да са от сняг.

Така че, надеждите за снежна Коледа са реалистични, подкрепени от прогнозите на синоптиците.