Полицейски екшън на пътя. "Опел"  събра 9 души

Истински полицейски екшън като за филм се е разиграл късно миналата вечер, по пътя между селата Конаре и Паничерево, община Гурково, съобщават от Пресцентъра на ОДП в Стара Загора.

Около 23.20 часа, автопатрул на Участък – Гурково при РУ – Казанлък, движещ се по пътя между селата Конаре и Паничерево, при разклона за Гурково бил засечен от навлизащ в кръстовището лек автомобил „Опел Вектра“, който не спрял на знак „Стоп“. За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение. Нарушилият правилата за движение шофьор ускорил рязко и автопатрулът го последвал с включени светлинна и звукова сигнализация. Когато колата била догонена, водачът ѝ на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно.

След предприети няколко неуспешни опита да бъде спрян, единият от полицейските служителите възпроизвел няколко изстрела със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила. Преследваното превозно средство било спряно и са предприети действия по извършване на полицейска проверка. Колата управлявал собственикът ѝ - неправоспособният К.И. /34 г./ от Гурково, криминално проявен и осъждан. Заедно с него пътували още общо осем души – шестима от тях (41-годишна жена от гр. Гурково и четирима жители на сливенското село Баня - мъж на 42 години, жена на 29 години и две непълнолетни момчета на 15 и 17 г.) в купето, а две 16-годишни момчета, също от село Баня – в багажника на колата.

Освен че шофира без книжка, тестът с техническо средство показал, че К.И. е седнал зад волана след употреба на алкохол. Съставен му е АУАН и му е връчен талон за медицинско изследване, срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 б от НК. В хода на проверката К.И. се оплакал, че усеща болка в левия крак, под колянната става. След като е установена огнестрелна рана, той бил откаран от екип на ФСМП - Гурково в старозагорската болница, където е настанен за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота. Служителите на МВР са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Извършен е оглед на местопроизшествието. В Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано следствено дело.