Областният управител Иван Чолаков връчи днес Почетен знак на директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението комисар Стоян Колев и грамоти на пожарникари, проявили висок професионализъм, кураж и мъжество по време на гасенето на многобройните пожари през лятото на тази година. Огнеборците бяха на своя пост и овладяха ситуацията с двата големи пожари край Казанлък, като не допуснаха да има пострадали хора. Наградите се връчват във връзка с професионалния празник на българските огнеборци 14 септември.

Сред отличените с грамоти е Станимир Тончев, началник на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Казанлък. Грамоти получиха още Данко Данков, началник група ПГ и СД в РСПБЗН-Стара Загора, Мирослав Радев, инспектор в сектор ПГ и СД - РДПБЗН Стара Загора, Радостин Тодоров, инспектор в сектор ПГ и СД - РДПБЗН-Стара Загора, Деньо Денев, инспектор в група ОЦ - РДПБЗН-Стара Загора, Евгени Гинев, водач на СА в РСПБЗН „Мини Марица Изток“ и Димитър Димитров, началник на РСПБЗН ТЕЦ „Марица Изток 2“.

Комисар Стоян Колев получи Почетния знак на областния управител за изключителните му организаторски умения в качеството му на директор на РД ПБЗН, проявени по време на гасенето на пожарите на територията на Старозагорска област, за смелата му и бърза реакция в екстремни ситуации и за високия му професионализъм. Комисар Колев благодари за признанието и заяви, че изборът кои служители на РД ПБЗН да получат отличия е бил много труден. „Подготовката на всички е на изключително ниво. Те са надградили в пъти над базовите умения, които трябва да притежава един пожарникар. Стотици огнеборци дадоха всичко от себе си за потушаването на пожарите. Голяма част от тях не почиваха с дни и бяха денонощно на своя пост“, каза Стоян Колев.

„Благодарение на вашия саможертвен труд бяха предотвратени по-сериозни последици от пожарите“, подчерта Иван Чолаков, връчвайки наградите на огнеборците.