В годината на своя 25-и юбилей Международното изложение за отбранителна техника и технологии "Хемус '2020" бе открито на 30 септември в Международния панаир Пловдив от президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на България Румен Радев. На официалната трибуна пред Палата № 3, в присъствието на рота български гвардейци, делегации, участници и гости на изложението, приветствия поднесоха също министърът на икономиката Лъчезар Борисов и Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на отбраната.

Снимка: инж. Стефан Папукчиев

На откриването присъстваха ген. директор на „Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев, негови колеги и специалисти.


Участието на „Арсенал“ на „Хемус“ е традиционно. И тази година фирмата е представена с най-големия щанд от Сдружение българска отбранителна индустрия и са изложени нови актуални и атрактивни изделия и компоненти за тях.


Изложението е открито за първи път преди четвърт век, провежда се през година и се утвърждава като едно от значимите международни изложения за военна техника.
В тазгодишното му издание свои продукти представят над 90 фирми от 16 държави.


В палата № 7 отново бе открита изложбата "Самолетостроенето в Казанлък", съвместно на Музея на фотографията и съвременните изкуства в градана розите и Българското астронавтическо дружество.