По искане на Районна прокуратура-Казанлък, Съдът остави в ареста 29 годишинят мъж от село Ракитница, който преди ден заедно с още двама млади мъже станаха причина за анй- голямата полицейсак гонка в последните години у нас, бягайки от полицейските патрули повече от 300 километра.

Съобщението е на Апелативната прокуратура.

Мъжът остава в ареста за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско разпореждане.

Спрямо него е предявено обвинение за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, осуетяване извършването на полицейска проверка, деяние отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, спрямо когото са повдигнати три обвинения за умишлени престъпления, т.е. реалната опасност да се укрие е налице.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.