С положителен резултат от PCR тест е казанлъчанин, свързан с детска градина № 2 „Снежанка“. По информация от РЗИ-Стара Загора, това е млад мъж, за който при проведеното епидемиологично проучване е установено, че едно от контактните му лица работи в детската градина като педагог.

На 14 юли 2020 г. Община Казанлък информира, че е била сезирана от Регионалната здравна инспекция за служителка в ОДЗ 2 “Снежанка” в Казанлък, която е с положителна проба, настанена в Старозагорската болница УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, заедно със сина си. Днес от Здравната инспекция съобщават, че жената последно е била на работа на 10 юли. Към момента тя е поставена под карантина.

Община Казанлък обяви, че от 15 юли затваря детското заведение до края на тази седмица за дезинфекция. Родителите на децата, посещаващи ЦДГ „Снежанка“, ще бъдат уведомени за всички следващи действия, съгласно здравните изисквания.

РЗИ-Стара Загора съобщи на 17 юли, че "карантинираната учителка от Детска градина № 2 „Снежанка” в Казанлък е с положителен резултат за COVID-19 от вчера, след взета проба от Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Предприети са действия спрямо контактните в детското заведение и се извършва допълнителна дезинфекция на всички помещения в него. Учителката е без клинични прояви и остава в дома си до отрицателен резултат за коронавирус."