Пореден нов паркинг за работещите в дружеството бе открит днес

Паркингът е с капацитет за 420 автомобила и е на площ 11 250 квадратни метра. Това е вторият нов паркинг, който дружеството създава в рамките на близо две години пред Централния портал на „Арсенал“, който да е на разположение на работещите. Така новите паркоместа за последните 2 години пред Централния портал стават общо 660.

Инвестицията, направена изцяло със средства на фирмата, е за 800 хиляди лева.Новият паркинг разполага с 24-часово видеонаблюдение, осъществявано от 16 нови камери за контрол и охрана, автоматични бариери за вход и изход, както и с LED-осветление. 36 са новите осветителни тела на новия паркинг и подменените на предходния.


Изграждането на новото съоръжение е продължило 4 месеца, с участие на специализираните звена в „Арсенал“ и фирмите „Еврострой- Вадим Карагьзов“ ЕООД и фирма „Трон“ ЕООД- Неждет Яшар.


Новият паркинг бе открит от изпълнителния директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев и от заместник-кмета на община Казанлък Даниела Коева.


Коева благодари на ръководството на „Арсенал“ за вложените средства и пожела безопасно ползване на новото съоръжение и спокойствие за работещите във фирмата.

Осигуряването на места за паркиране не е задължение на фирмата, но правим това в името на нашите работници и служители, инвестираме в създаването на нови паркоместа като част от социалния ни ангажимент, заяви по време на кратката церемония по откриването на паркинга Николай Ибушев.

Ползването на новия служебен паркинг до Централния портала на „Арсенал“, в съседство с Митницата, ще става при два режима: с режим на свободно влизане, без регистрация ще е в часовете от 4 до 5 сутринта, от 6,30 до 8,00 часа, от 12,30 до 14,00 часа, от 16,00 до 17,30 и от 21 до 22 часа в делнични дни. В останалите часове ползването на паркинга ще става само със служебен пропуск. В почивни дни достъпът до паркинга ще става само със служебен пропуск.

С откриването на новия паркинг съществено се разширяват общите места за паркиране за работещите в „Арсенал“ и заедно със съществуващите вече 3 паркинги на Западния и Северния портал на дружеството, те стават общо 1420. Само на Западния портал, с новите 420 места, паркоместата са общо 1013.


С откриването на поредния, вече 4-ти паркинг, на практика пред Централния портал на „Арсенал“ остава единствено необлагороден теренът на бившия ресторант „Китките“. Той е частна собственост, с издадена заповед от страна на Община Казанлък за събаряне, заради поредица нарушения по ЗУТ. По казуса тече и съдебен спор.