Тази нощ Общинската избирателна комисия в Казанлък обяви резултатите от втория тур на Местни избори 2019 в община Казанлък. В 7-те населени места, където се проведе балотаж за кмет на кметство, окончателно са ясни новите избраници.

За кмет на село Дунавци е избрана Бояна Иванова Минчева, издигната от ПП ВОЛЯ, получила 192 действителни гласа.

За кмет на кметство Енина, с 618 действителни гласа е избрана Димитрина Иванова Дончева, издигната от ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане).

Кмет на кметство Копринка през следващите 4 години ще бъде Кенан Шакир Саид от Движение за права и свободи – ДПС, получил 698 действителни гласове.

Кмет на град Крън, избран на втория тур на местните избори, става Пламен Гиоргиев Георгиев, издигнат от ПП ГЕРБ, получил 815 действителни гласове.

В село Овощник е избран досегашният кмет Иван Георгиев Колев. Той е издигнат от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ и е получил 438 действителни гласове.

За кмет на кметство Ясеново, бе избран Пламен Весков Вълев, издигнат от ПП ГЕРБ с 272 действителни гласа.

Кмет на кметство Шейново става Петя Борисова Лейкова, издигната от ПП "Възраждане", получила 468 действителни гласа.

На първия тур бе избран кмет на община Казанлък - Галина Стоянова от ПП ГЕРБ, която започва третия си мандат, както и кметове в 9 населени места на територията на общината. Това са на град Шипка - Василка Панайотова, издигната от ПП ГЕРБ, на село Черганово - Нивелин Неделчев от ПП ГЕРБ, на село Хаджи Димитрово - Сунай Селимов, издигнат от ДПС, на село Ръжена - Христо Ванеджиков, издигнат от Инициативен комитет, на село Розово - Венцислав Колев, издигнат от ПП ГЕРБ, на село Кънчево - Стойнов Стойнев, издигнат от ПП ГЕРБ, на село Долно Изворово - Ферид Бекиров, издигнат от ДПС - кмет 7-и мандат на населеното място, на село Горно Черковище - Антон Антонов, издигнат от ПП ГЕРБ, на село Бузовград - Мая Берова, издигната от Инициативен комитет.

В три от населените места – Средногорово, Горно Изворово и Голямо Дряново, ще бъдат назначени кметски наместници.