Огромен интерес към състезанието по информатика

59 млади програмисти от 3-ти до 12-ти клас участваха в първото по рода си общинско състезание по информационни технологии, организирано от ППМг „Никола Обрешков“ .
В продължение на няколко часа бъдещите информатици демонстриха и презентираха своите проекти на тема: „Математиката около нас“.
Идеята за състезанието, което се радва на голяма популярност сред участници и родители е на преподавателитлети по информационни технологи от Математическата гимназия Ани Кадиева и Бойка Сребчева.
Организаторите отличиха 7 екипа и 11 ученика за отлично и много добро представяне, а трима получиха награди като най- млади участници. Това са възпитаниците на Центъра за информационни и компютърни технологии в Казанлък- четвъртокласникът Цветомир Добринов Драгнев и третокласниците Петър Шаламанов и Симеон Дичев.
В категорията 6 клас отлично и най- добре се представиха Катерина Томова от Математическата гимназия на Казанлък, и Илияна Николова от ИКТ Център, както и Стоян Зланков от СОУ „Екзарх Антим Първи“ и Неда Димитрова от ППМГ.
Димитър Павлов от ИКТ е отличникът в категорията 7 клас, при осмокласниците най- добрите програмисти са: Валерия Стаменова от ППМГ „ Никола Обрешков“, и възпитаниците на „Екзарх Антим Първи“ Ибрям Ибрямов и Константин Бобровский.
При екипите класирането е следното:


1. Александра Иглева и Виктория Кънева – 6клас ППМГ „Никола Обрешков“ – за отлично представяне
2. Валентина Демирева и Ивайло Бинев – 7клас ППМГ „Никола Обрешков“ – за отлично представяне
3. Мария Комитова и Никол цанова – 6клас ППМГ „Никола Обрешков“ – за много добро представяне
4. Петър Димитров и Петър Димитров – 9клас СУ „Екзарх Антим I”- - за много добро представяне
5. Виктория Георгиева Стоянова и Кристиана Казакова – 12 клас СУ „Екзарх Антим I”- – за отлично представяне
6. Ивелиана Николаева Станева и Симона Цветкова – 12 клас СУ „Екзарх Антим I”- – за много добро представяне
7. Павлина Петрова и Мелиха Хаджиосман – 12 клас СУ „Екзарх Антим I”- – за много добро представяне

Компютърни и аксесоари, както и сборници по матиматика и информатика бяха наградите за отличниците инай- добрите в състезанието, а всички участници получиха грамоти за старанието си.