Със Заповед на кмета на община Казанлък Галина Стоянова от 20 октомври 2022 г. е обявен конкурс за длъжността "Директор" на Исторически музей "Искра". Обявата е публикувана в официалния общински сайт на 21 октомври.

Минималните изисквания за кандидатите за поста включват висше образователно-квалификационна степен „магистър“; професионално направление „История и археология“ и „Социология, антропология и науки за културата“; професионален опит по специалността – 3 години; организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност;

Конкурсът ще се проведе чрез защита на концепция за дейността и развитието на Исторически музей „Искра“ за период от пет години, подробно разработена за първата от тях.

Срокът за подаване на документите е един месец от датата на публикуване на обявлението за конкурса в местен печат и на електронната страница на Община Казанлък. На практика срокът е до 17.30 ч. на 21.11.2022 г., който не може да бъде по- кратък от 1 месец от датата на публикуване на обявяването на конкурса.

Директор на ИМ „Искра” към момента е д-р Момчил Маринов, който ръководи културния институт от 2012 година.