Модерна оранжерия за отглеждане на марихуана разкри полицията в град Шипка, съобщи Стоян Стоянов от ОДМВР, Стара Загора.
Арестуван е 32-годишен мъж от Казанлък, собственик на къщата.
При огледа са разкрити над 600 растения, които са били разположени в 5 отделни помещения – оборудвани по всички правила на съвременните технологии с вентилационна, отоплителна и осветителна инсталации.
Органите извършат активни действия по доказване на престъплението, още претърсвания и изземвания.
Окръжният прокурор на Стара Загора Вичо Атанасов заяви, че задържаният все още не е привлечен към наказателна отговорност, но в момента е в ареста за 24 часа. Предвиденото наказание за доказване на такова престъпление е от 2 до 5 години затвор и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Предстои в днешния ден мъжът да бъде привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от НК. Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.