На 17 март от 19 часа на сцената на Старозагорската опера ще бъде представен спектакъла на операта „Фауст” от Шарл Гуно. С премиерата на операта с кукли „Фауст” се откри 52-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство през ноември миналата година. Поради заболяване на изпълнители, спектакълът на 16 март няма да се състои. Закупените за тази дата билети ще важат без презаверка за 17 март, също така могат да бъдат върнати или презаверени за друга постановка на Старозагорската опера.

На 17 март зрителите ще имат възможността да се насладят на изкуството на блестящ солистичен състав.

Иновативният режисьор Огнян Драганов се готви за своя „Фауст“ от Гуно повече от 20 години. През последните четири концепцията му вече е осмислена и облечена в образи. В интерпретацията на операта той също търси отговор на въпроса до каква степен човек е божие създание и до каква степен той управлява всички процеси. За да отговори на тези въпроси Драганов обединява работата на два екипа – оперния и кукления.

Над 300 души са ангажирани в създаването на това много красиво, вълнуващо, емоционално, модерно и поучително естетско произведение – „Фауст“ – солисти, хор, балет и оркестър, Прабългарска школа за оцеляване Бага-Тур, Детско-юношеска студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора.