Новата „Трибуна Арсенал“ – това, което няма къде другаде да прочетете

Новият, 267-и, брой на вестник „Трибуна Арсенал“ вече е в печатницата. Но бързайки да зарадваме нашите хиляди читатели и във виртуалното пространство, представяме акцентите в него и самия брой в сайта zakazanlak.bg. Сигурни сме, че това, което ще прочетете тук, както всеки път, няма къде другаде да откриете. Защато вестникът следва традицията да е позитивен, отворен към успехите на отделни личности, към напредъка ни като общество, към добрите каузи, които ни обединяват като хора, към паметта, която трябва да пазим за славното ни минало.

Коалиция „Алтернативата на гражданите“, която има осем общински съветници, с поредния си дарителски жест подкрепя родолюбива инициатива в казанлъшкото село Ясеново. Представяме и новите арсеналски наставници, които са поели отговорността да обучават бъдещи машиностроители.

Говорим по темата за Родознанието българско и в памет за един достоен човек и изключителен специалист, който в началото на тази година ни напусна – инж. Станил Станилов, чрез книгата на един интересен автор, свързан завинаги с Казанлък.

Разказваме за младата генерация българи – специалисти в „Арсенал“ и спасители на паметници, за изкуството като духовно прераждане, за „кръвоносната система“ на един завод, какъвто е транспортът, за личностите, оставили светла следа в българската история.

Четете ни и на линка: https://www.zakazanlak.bg/archive/267.pdf