Сдружение „Българска история“ издаде нова книга за Одринската епопея. поводът е 106-годишнината от нея. Мащабното и изчерпателно изследване по темата е със заглавие: „Последната крепост“
На 13 март 1913 г., в разгара на Балканската война, българите превземат Одринската крепост.
Днес, покрай гръмкия шум на ежегодните чествания, изпълнени с прочувствени речи за триумфа на българското оръжие, гласовете на онези, които извървяха тежкия път на войната, сякаш остават нечути. Те отдавна не са сред нас. От тях са ни останали единствено пожълтелите страници на дневници, спомени и писма, показващи истинското лице на суровия войнишки живот и тежката цена на бойната слава.
„Последната крепост“ е историята на тези хора. Книгата на сдружение „Българска история“ проследява събитията през очите на участниците – от затрупания в заснежените окопи редник до командващия многохилядна армия генерал.
В продължение на две години авторът Владислав Карагеоргиев събира записки, писма и бележки на над 80 офицери, войници, политици, чуждестранни кореспонденти и граждански лица, а издателите уточняват, че това е най-обемната и изчерпателна книга по темата.
Изследването „Последната крепост“ има за цел да покаже обективно и правдиво хода на събитията, довели до Одринската епопея, както и да разкаже за обикновените хора, понесли мечтата за национално обединение на върха на своите щикове.
„Последната крепост“ може да бъде открита в търговската мрежа и на BULGARIANHISTORY.SHOP, допълват от Сдружението.

Основна задача пред сдружение „Българска история“ е съхраняването и популяризирането на българската история, обиколки на училища с цел изнасяне на уроци по родолюбие, създаване на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало.
От 2017 г. „Българска история“ развива активна издателска дейност.