Между 19 и 21 август ще се проведе второто издание на състезанието “Верея Трофи” за високопроходими автомобили, организирано от Автомобилен спортен клуб “Верея Трофи” - Стара Загора, със съдействието на Община Стара Загора и кметството на Старозагорски минерални бани. Състезанието е кръг от Българския офроуд трофи шампионат. Мотото на тридневното състезание е “Не карай диво! Карай на диво!”

За втора година в Старозагорски минерални бани ще се съберат от цяла България любители на екстремното шофиране извън пътя, за да премерят своите сили и умения в преминаването на специално подготвено офроуд трасе. Състезателите ще трябва да покажат своите умения по преодоляване на екстремни препятствия, ориентиране по пътна книга и навигационни умения. За зрителите има предвидени специални места за наблюдение за най-интересните етапи от състезанието. Специални мерки са взети за опазването на горските площи, през които преминава трасето на състезанието.

Стартът на състезанието за двата професионални класа “Модифициран” и “Стандарт” ще бъде даден в петък, 19 август, в 9.00 часа от лагера на състезанието.

За тези, чийто високопроходими автомобили не са специално подготвени, но желаят да изпитат своите умения в шофирането извън пътя и да премерят сили с другите участници, има обособен специален клас “Хоби”. Забавлението и адреналина на участниците са гарантирани.

Автомобилен спортен клуб “Верея трофи” е активно ангажиран с безопасността по пътищата и посланието към участници и зрители тази година е “Не карай диво!”. Състезанията са мястото за адреналиново шофиране, а не улиците на градовете.