Церемонията по повод професионалния празник на българските огнеборци се проведе в РДПБЗН-Стара Загора на 12 септември. Отличени са 31 служители на дирекцията сред които е и Мирослав Турлаков, водач на специализиран противопожарен автомобил в РСПБЗН в Казанлък. В приветствието си директорът на РДПБЗН-Стара Загора комисар Стоян Колев благодари за всеотдайната работа на целия състав на Областната дирекция и отбеляза, че през последните два месеца са реагирали на повече от 1000 сигнала. Той подчерта, че въпреки голямото натоварване, служители на старозагорската дирекция са участвали в модулите в помощ на Гърция, както и на съседни области, включително и в Бургас.
С писмена похвала от директора на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов са наградени шестима служители на РДПБЗН-Стара Загора. Наградите връчи областният управител на Стара Загора Ива Радева.
С писмена похвала от директора на РДПБЗН-Стара Загора комисар Стоян Колев са отличени 24 служители от областната дирекция, един служител е награден с парична награда.
Водосвет за здраве отслужи отец Тодор от Старозагорска митрополия.
Бяха проведени демонстрации, при които огнеборците показаха как се спасява „пострадал“ човек от трети етаж на жилищна сграда. Деца, участвали в състезание по бедствия, пожари и извънредни ситуации демонстрираха как се действа при радиационна и химически аварии. Те показаха още умения за водно спасяване на хора в беда. Изложени бяха рисунки от конкурса „С очите си видях беда“. На церемонията и демонстрациите присъстваха деца от детските градини в Стара Загора. За най-малките бе осигурена възможност да разгледат противопожарен автомобил и техника.
В центъра на Казанлък пожарната техника и нейните тактико-технически свойства показаха казанлъшките огнеборци. Демонстрация на действия при пътно-транспортно произшествие и действия при битови пожари ще има утре, 13 септември, от 17 до 18 ч., ул. „Старозагорска“ № 22 - в двора на Пожарната;
Провеждане на демонстративни опити на отбора по пожароприложен спорт на РДПБЗН - Стара Загора ще бъде на 15 септември, от 10 до 12 ч., отново на територията на РСПБЗН - Казанлък.